Stajyer Ehliyetin Normal Ehliyetten Farkı Nedir?

Stajyer Ehliyetin Normal Ehliyetten Farkı Nedir?
Stajyer Ehliyetin Normal Ehliyetten Farkı Nedir?

Stajyer ehliyet nedir sorusuna cevap arayanlar doğru yerdesiniz.. stajyer ehliyet sürecinde dikkat etmeniz gerekenler nedir? İşte detaylar..

Stajyer Ehliyet Ne Zaman Başlıyor?

Türkiye'de stajyer ehliyet süreci kişinin sürücü kursuna kaydolup gereken eğitimleri tamamladıktan sonra ilgili trafik sınavlarını geçmesi ile başlar. Ehliyeti daha kolay ve problemsiz şekilde alabilmek için kurs tarafından düzenlenen teorik ve pratik sınavları aksatmamak önemlidir.

Sürücünün resmi sınavlardaki başarısı neticesinde ehliyeti alabilmesi için kurs aracılığıyla ilgili başvurular yapılır. Başvurunun onaylandığı andan itibaren iki yıllık stajyerlik süreci başlatılır.

Stajyer Ehliyet İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Sürücü kursuna kayıt olmak.
  • Gerekli teorik ve pratik sürüş eğitimlerini tamamlamak.
  • Teorik ve pratik sınavları başarıyla geçmek.
  • Stajyer ehliyet başvurusunu yapmak.

Öne çıkan detaylar..

Stajyer ehliyet sahibi sürücülerin tek başlarına uzun yolculuk yapma hakkı yoktur. Ancak yetişkin bir sürücü veya bir eğitmenin gözetimi altında uzun yolculuklara çıkabilirler. Stajyer ehliyet süresi 2 yıldır.

Normal ehliyetten farkı nedir?

Normal ehliyet, stajyer ehliyet süresini takiben alınır ve uzun süreli olarak geçerlidir. Stajyer ehliyetli sürücüler, sürüş becerilerini geliştirmek ve trafik kurallarına uyum sağlamak için eğitmenler tarafından denetlenirler.