YTB'nin KATİP programı! Akademisyenlere ve kamu görevlilerine türkçe eğitimi!

YTB'nin KATİP programı! Akademisyenlere ve kamu görevlilerine türkçe eğitimi!
Dünya genelinden katılımcılar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Kamu Görevlisi ve Akademisyenlere Yönelik Türkçe İletişim Programı (KATİP) ile Türkçe eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

Dünyanın Dört Bir Yanından Katılımcılar Türkçe Eğitimini Tamamladı!

KATİP Programı ve Çeşitliliği

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Kamu Görevlisi ve Akademisyenlere Yönelik Türkçe İletişim Programı (KATİP), farklı coğrafyalardan gelen katılımcılara ev sahipliği yaptı. Program, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliği ile 10 aylık yoğun bir eğitim sürecini içeriyordu.

22 Ülkeden 25 Katılımcı Sertifikalarını Aldı

KATİP programının sonunda, 22 ülkeden gelen 25 katılımcı, başarıyla tamamladıkları eğitimlerin ardından sertifikalarını aldılar. Bu, programın uluslararası katılımcılar için ne kadar çekici olduğunun bir göstergesi oldu.

YTB Başkanı Eren'in Vurguları

KATİP programının açılışında konuşan YTB Başkanı Eren, programın amacını ve önemini vurguladı. Programın, Dışişleri Bakanlıkları, akademisyenlik, adalet bakanlıkları, diaspora ajansları, başbakanlıklar, belediyeler, bilim akademileri, yatırım ve kalkınma ajansları gibi farklı alanlarda görev alan değerli katılımcılar için düzenlendiğini belirtti.

Türkçe Eğitimi ve Kültürel Faaliyetler

Eren, Türkiye'nin her ülke ile eşit ve adaletli ilişkiler kurma önceliğine dikkat çekti. Katılımcıların Türkçe eğitimi almanın ötesinde, kültürel faaliyetlere de katıldıklarını ifade etti.

Türkçeyi Yaşatmaya Devam Edin!

Programın Geleceği ve İş Birlikleri

KATİP programı çerçevesinde, katılımcıların kamu diplomasisi, medya, ve insani yardım gibi farklı alanlarda çalışan 13 farklı kurumu ziyaret ettiklerini paylaşan Eren, katılımcılara ülkelerine döndüklerinde Türkiye ile yapabilecekleri iş birliklerini öncellemeleri çağrısında bulundu.

Katılımcıların Deneyimleri

Eğitim süresince, katılımcıların Türkiye'de yaşanan önemli olaylara tanıklık ettiklerini vurgulayan Eren, Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG'u, insansız savaş uçağı Kızılelma'yı ve SİHA gemisi TCG Anadolu'yu görme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Aynı zamanda, 6 Şubat depremi gibi zorlu anları da birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Türkçenin Önemi ve Unutulmaması

Eren, katılımcılardan Türkçe'yi unutmamaları için Türk dizilerini izlemeyi ve Türkçeyi sosyal medya ve haber kanalları aracılığıyla takip etmeye devam etmelerini tavsiye etti. Türkçenin yaşatılmasının önemini vurguladı.

KATİP Ailesi ve İş Birliği Çağrısı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı'nın Mesajı

Programa katılanlara teşekkür eden Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fulya Bayraktar, katılımcıları artık ailenin bir parçası olarak gördüklerini ve Türkiye ile iş birliklerinin devam etmesini dilediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.