Okullar haftaya açılıyor! Tüm değişiklik ve gelişmeler!
Okullar sonraki hafta açılıyor! Kısa süre kala MEB'den yeni karar alındı
Eğitim ve öğretim, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler ve ebeveynler için büyük bir heyecanla bekleniyor. Ancak, 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni kararlarla birlikte, ders programlarında büyük değişiklikler yaşanacak. İşte bu önemli gelişmelerin ayrıntıları:
Haftalık Ders Çizelgelerinde Köklü Değişiklikler
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için haftalık ders çizelgelerinde önemli değişiklikler yapma kararı aldı. Bu değişiklikler arasında en dikkat çekeni, yabancı dillerle ilgili seçmeli derslerin kaldırılması ve sanat ile sporla ilgili seçmeli derslerin daraltılması oldu.
Din Derslerinin Sayısı Artıyor
Yapılan açıklamaya göre, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde din derslerinin sayısı artırılıyor. Ortaokulda din dersi, haftalık 16 saate çıkarılıyor ve tüm ortaokullarda birinci sınıflarda 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlanabileceği belirtiliyor. Ayrıca, din derslerinin 16 saate çıkabileceği ifade ediliyor.
Liselerde Büyük Değişiklikler
Liselerde de zorunlu din dersi saatleri artırılıyor. Sekiz saat olan zorunlu din dersine dört saat seçmeli zorunlu, dört saat de tercihe bağlı seçmeli ders ekleniyor. Bu değişiklikle birlikte haftalık ders çizelgelerinde en çarpıcı değişiklikler Anadolu liselerinde yaşanacak ve yabancı seçmeli derslerin artık olmayacağı bildiriliyor.
Güzel Sanatlar Dersleri Çizelgeden Kaldırılıyor
Son olarak, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer alan güzel sanatlar derslerinin, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacağı da duyuruldu.
Tüm bu değişikliklerle birlikte, 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı öğrencileri ve velileri için heyecan verici ve farklı bir döneme giriş yapacak gibi görünüyor. Değişen ders programları, öğrencilerin eğitim hayatını nasıl etkileyecek, zamanla göreceğiz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.