Okullar için ücretsiz ders kitaplarının dağıtımına başlandı

Okullar için ücretsiz ders kitaplarının dağıtımına başlandı
Öğrenciler ve öğretmenler için yeni bir eğitim dönemine giriş yapıyoruz. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafınan ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı başlatıldı.

Ülke genelinde öğrenciler ve öğretmenler kısa bir süre içerisinde yeni bir eğitim dönemine adım atacak. 2023-2024 eğitim yılının başlangıcına yaklaşmakta olduğumuz bu dönemde okullar için ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı kitapların dağıtımının başladığını resmi web sitesi üzerinden duyurdu.

MEB tarafından öğrencilere ders kitaplarının ücretsiz sağlanması 2003-2004 eğitim yılından bu yana gerçekleştirilen bir uygulama. Her eğitim yılının başında öğrenciler o sene kullanacakları ders kitaplarına bu şekilde ücretsiz olarak ulaşıyor. Bu sene de okulların açılmasına kısa bir süre kala ders kitaplarının basımı tamamlandı ve kitaplar sıralarda yerlerini alıyor.

Bakanlık bu sene öğrencilere toplam ne kadar kitap sağlıyor?

Öğrencilerin bu sene yararlanacağı kitaplar basıldı ve kitapların okullara değıtımı yapılıyor. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere toplamda yaklaşık 192 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynak sağlayacak.

Bu sene öğrenciler için toplam 1166 farklı kitap ortaya çıkarıldı. Kitapların 3'ü okul öncesi, 126'sı ilköğretim, 292'si ortaöğretim, 97'si özel öğretim ve 648'i mesleki eğitim için tasarlandı.

Ücretsiz kitapların okullara gönderiminin başlatıldığı bu süreçte özel okullar ise 1-5 Eylül 2023 tarihleri arasında MEBBİS platformu üzerinden kitap talepleri hakkında gerekli güncellemeleri yapabilecek.

Ücretsiz ders kitabı uygulamasının ilk kez uygulandığı yıl olan 2003'ten bu yana Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere toplamda 3 milyarın üzerinde ders kitabı dağıtıldığı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.